Afla care sunt cele mai importante diferente dintre diferitele tipuri de produse de impermeabilizare si etansare piatra, beton sau pavaje in general

Afla care sunt cele mai importante diferente dintre diferitele tipuri de produse de impermeabilizare si etansare piatra, beton sau pavaje in general

Descopera diferentele importante intre tipurile de produse pentru protectie, impregnare si impermeabilizare si ce inseamna asta pentru piatra, marmura, betonul sau pavajul tau.

Probabil ca ai acordat multa atentie alegerii pietrei naturale, betonului sau pavelelor potrivite pentru casa ta. Dar te-ai gandit si la alegerea celui mai bun produs pentru a proteja in timp aceaste suprafete?

Iata la ce intrebari o sa primesti raspuns in acest articol.

Care sunt produsele de pe care le poti folosi pentru a-ti proteja suprafetele din piatra, marmura sau beton.

Despre produsele de protectie adanca sau impermeabilizatori

Despre produsele de protectie de suprafata sau solutii topicale

Cum sa alegi produsul de protectie potrivit?

Concluziile noastre.

Cand vine vorba de alegerea pietrei naturale, betonului sau pavelelor potrivite pentru proprietateata, este esential sa te gandesti si la alegerea produsului de protectie adecvat. Pe piata exista doua tipuri de categorii de produse pentru asa ceva si fiecare dintre ele functioneaza diferit.
Prima categorie o reprezinta impermeabilizatorii pentru suprafetele din piatra:
Cea de-a doua categorie o reprezinta solutiile topicale.

Motivul principal pentru care ar trebui sa iei in considerare aplicarea unei solutii de protectie pe suprafetele tale de piatra este ca protejarea este esențială pentru a-ti pastra suprafetele in stare foarte buna si mai ales pentru a le prelungi durata de viata. 
Cu ajutorul produsului potrivit, vei obtine protectie sporita impotriva:

Deteriorarilor cauzate de apa
Deteriorarilor chimice (detergenti, solventi, substante ieftine cumparate din supermarket pe eticheta carora nu scrie ca s-ar putea sa faca mai mult rau decat bine)
Pete de ulei, vin, suc sau orice alta substanta care nu are ce cauta pe o suprafata din marmura sau piatra daca acestea nu au fost tratate in prealabil
Abraziune si zgarieturi
Deteriorarilor UV cauzate in mare parte de razele solare
Uzura prematura a suprafetelor


Cum spuneam putin mai sus, este imperativ necesar sa stii ce sa aplici pe aceste suprafete inainte de orice. Daca alegi un produs de protecție nepotrivit, aspectul suprafetei tale din marmura sau piatra naturala poate fi afectat. Repararea urmelor datorate aplicarii unor substante nepotrivite de protectie este un proces scump si laborios, asa ca e important sa alegi produsul potrivit pentru piatra naturala, marmura, betonul sau pavelele tale de la bun inceput - si de fiecare data - cand vrei sa le protejezi.

Care sunt produsele de pe care le poti folosi pentru a-ti proteja suprafetele din piatra, marmura sau beton.

Pe piata exista doua tipuri de protectie.
Impermeabilizatorii precum AVO sau TWINS care este un sigiliant de piatra penetrant in sensul ca dupa aplicare el umple microspatiile din piatra formand astfel un strat de protectie.
si
Sigiliantii topicali care sunt sigilanti de suprafata ei practic aplicandu-se peste suprafata din marmura, piatra naturala sau beton formand ca un soi de pelicula din plastic.

Avantaje si dezvantaje pentru amebele tipuri de produse de protectie.

Cum spuneam, noi comercializamt impermeabilizatori precum AVO sau TWINS care practic odata aplicati sigilieaza suprafata din piatra protejand-o de factorii care ar putea sa o deterioreze.
Avantajele acestor impermeabilizatori sau substante de protectie pentru piatra sunt:
- extrem de usor de aplicat – se pot aplica cu o pensula sau carpa, se lasa sa se usuce dupa care se poate aplica un nou strat.
- suprafata – dintr-un litru de substanta de regula se pot acoperi cu usurinta oriunde intre 15 si 35 de metri patrati de piatra.
- protectie – protejeaza excelent impotriva petelor, apei sau a altor substante.
Dezavantajele impermeabilizatrilor
- nu ofera protectie impotriva zgarieturilor mecanice dar pot proteja daca sunt aplicati in multiple straturi.
- in functie de zona de aplicare (in casa sau afara) si in functie de stresul mecanic, este posibil ca la un anumit interval de timp sa fie nevoie de reaplicarea lor (intre 1 si 3 ani)

Avantajele acestor substantelor topicale de protectie pentru piatra sunt:
- Protejeaza excelent suprafetele de piatra o data aplicate si rezista si la trafic greu
- Nu penetreaza piatra si prin urmare pot sa fie inalturate
Dezavantajele substantelor topicale
- Risca deteriorari locale in timp facand ca suprafata sa nu mai arate uniform
- Foarte greu de eliminat o data aplicate

Cum sa alegi produsul potrivit pentru tine?

Pentru a alege produsul de protectie potrivit, trebuie sa iei in considerare materialul, mediul si utilizarea. Trebuie sa identifici materialul, sa analizezi mediul in care se afla, sa te gandesti la traficul si utilizarea suprafetei, sa te asiguri ca alegi un produs care corespunde aspectului dorit si sa urmezi instructiunile de pe eticheta.

Alegerea cu grija a produsului de protectie potrivit pentru piatra, betonul sau pavajul tau este esentiala pentru a mentine suprafetele curate, protejate si cu un aspect placut pe termen lung si la finalul zilei aceasta alegere iti apartine.

Recomandarea noastra ca si concluzie este ca daca ai nedumeriri de ce anume sa folosesti pentru ati proteja suprafetele, sa iei legatura cu un specialist.

Iti dorim maxim de succes!
 

Articole similare

Pașii spre Siguranță: Cum să Previi Alunecările cu Soluții Antialunecare

Pașii spre Siguranță: Cum să Previi Alunecările cu Soluții Antialunecare

Protejează-ți casa de alunecări cu o soluție antialunecare eficientă. Află cum să alegi și să aplici corect soluția. Siguranța este prioritară!

Elimină orice urmă de mucegai, mușchi, licheni sau alge cu Algaclean

Elimină orice urmă de mucegai, mușchi, licheni sau alge cu Algaclean

Algaclean 500 ml - Soluția ideală pentru gospodinele harnice care vor să scape de mușchi, alge, licheni și mucegai

Solutia Antialunecare LantaGrip - Siguranta si Eficienta pentru Suprafetele Alunecoase

Solutia Antialunecare LantaGrip - Siguranta si Eficienta pentru Suprafetele Alunecoase

Solutia Antialunecare LantaGrip este un produs de inalta calitate, conceput pentru a preveni alunecarea si caderea pe suprafetele umede.

Hidrofugul - cum poate fi utilizat pentru a proteja și prelungi viața lemnului în exterior?

Hidrofugul - cum poate fi utilizat pentru a proteja și prelungi viața lemnului în exterior?

Hidrofugul este un produs chimic care protejează lemnul împotriva apei și a altor factori de mediu, împiedicând astfel apariția mucegaiului și a putrezirii lemnului.